فیستول های رکتوواژینال به شکل سوراخ هایی بین واژن و راست روده ایجاد می شوند. باز شدن بیش از حد واژن در زایمان و همچنین جراحی های لگن می تواند باعث ایجاد این نوع فیستول شود. زمان ابتلا به این بیماری ممکن است گاز یا مدفوع از واژن شما نشت کند. اکثر زنان پس از جراحی ترمیم فیستول رکتوواژینال برای بستن فیستول بهبودی کامل پیدا می کنند.
فیستول رکتوواژینال چیست؟
فیستول رکتوواژینال یک سوراخ تونل مانند است که بین واژن و راست روده ایجاد می شود. واژن شما لوله ای بوده که رحم را به فرج (نوع تناسلی خارج از بدن) متصل می کند. رکتوم بخشی از دستگاه گوارش شماست که روده بزرگ (کولون) را به مقعد متصل می کند. مدفوع و گاز را نگه داشته تا زمانی که بدن شما آنها را آزاد کند.
در فیستول رکتوواژینال، آسیب به بافت واژن باعث مرگ بافت و ایجاد سوراخ (فیستول) می شود. این دهانه به مدفوع و گاز روده اجازه ورود به واژن را می دهد. فیستول رکتوواژینال نوعی فیستول واژن است.
علائم فیستول چیست؟
فیستول مقعدی با توجه به اینکه در کدام ناحیه از مقعد به سطح پوست رسیده و چه مدت زمانی از ایجاد آن میگذرد میتواند علائم و نشانه های گوناگونی را در بدن افراد از خود به جای بگذارد.
بارز ترین نشانه آن وجود سوراخی ملتهب در اطراف مقعد است که اصولا شما قادر به دیدن آن نیستید.
از مهم ترین علائم فیستول مقعدی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- التهاب پوست اطراف مقعد که ناشی از عفونت و تخریب بافت های اطراف ناحیهی مقعد و خروج ترشحات چرک آلود است.
- خروج ترشحات بدبو از محل فیستول که ناشی از ترشحات بد بوی مدفوع و چرک است.
- درد که با ریتم ثابت و یا ضربان دار همراه با احساس سوزش به هنگام نشستن، حرکت کردن، اجابت مزاج و سرفه در مقعد و اطراف آن حس میشود.
- وجود آبسه های مکرر و دائمی در اطراف مقعد
- بی اختیاری در کنترل مدفوع و گاز روده
- تورم و قرمزی اطراف ناحیهی مقعد که ناشی از تجمع چرک و عفونت است.
- تب که ناشی از گسترش عفونت در بدن است.
- مشاهدهی سوراخ فیستول در پوست اطراف ناحیهی مقعد
فیستول رکتوواژینال چقدر شایع است؟
سالانه حدود ۱۰۰۰۰۰ نفر در سراسر جهان به فیستول واژن مبتلا می شوند. احتمال ابتلا به فیستول رکتوواژینال در کشورهایی با مراکز پزشکی محدود بیشتر است.
این فیستول ها ممکن است پس از زایمان های طولانی مدت واژینال که چند روز طول می کشد ایجاد شوند. فشاری که کودک شما به دیواره واژن فشار می آورد می تواند جریان خون را کاهش دهد و باعث مرگ بافت شود. در نتیجه در این بافت ها سوراخ هایی ایجاد شده که می توانند این عضو از بدن را به نواحی مجاور آن منتقل کنند.
آیا فیستول رکتوواژینال نشانه ای از سرطان است؟
نظرات شما عزیزان: